ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

שאלה לרופא נשים: השפעת גלולות על פוריות

נפתח על-ידי mindada ב: 09/10/2008, 23:11. לנושא יש 2 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • שאלה לרופא נשים: השפעת גלולות על פוריות

07/10/2008, 19:02

שלום רב, בעקבות כאבים כרוניים באזור האגן והמפשעה שאולי קשורים לׁPMDDהתחלתי לטול גלולות (יסמין). רופא אחד (מוסמך ואמין ביותר!) הזהיר אותי מפורשות כי נטילת גלולות בגילי (40 ללא ילדים) יכולה לפגוע בפוריות בכך שהן מפרות את המאזן ההורמונלי וכי בתום השימוש בהן, יתכן שהמאזן לא יחזור לקדמותו מה שלא יאפשר כניסה להריון או שתהליך חזרת האיזון ההורמונלי הדרוש להריון יתעכב ובגילי עיכוב כזה משמעותי (זאת בשונה מנשים צעירות שעכוב כזה עדיין לא ימנע מהם הריון עתידי). מאידך רופא אחר, (אף הוא מוסמך ואמין)) אמר לי כי אין שום בעיה וכי תוך חודש מהפסקה בשימוש בגלולות המערכת מתאזנת, (אגב, עד כה סברתי כי זה אורך כחצי שנה. ובפורום זה גם את מפריכים את הטענה כי גלולות פוגעות בפוריות). רק התחלתי לטול את הגלולות אך איני יכולה להתעלם מאזהרותיו של אותו רופא (שאני מדגישה - מאוד איכפתי ומסור ולא היה מזהיר אותי ללא בסיס). אני מאוד חוששת  לאור שתי הגישות הסותרות הללו - איני רוצה לגרום לי נזק בלתי הפיך בפוטנציאל הפוריות. היכן האמת? ושאלה נוספת: האם שובו של מחזור חודשי בתום השימוש בגלולות הוא אינדיקציה מספקת לחזרתה של המערכת לתפקוד או שעל מנת לוודא שיתרחש ביוץ מומלץ גם לבצע בדיקות דם? תודה רבה!

• תשובה

09/10/2008, 8:54

גלולות אינן גורמות פוריות וגם אינן פותרות אותן.

בגיל 40 יש קושי להרות מפאת הגיל בלבד ללא קשר לגלולות או לכל גורם אחר.

ככל שהגיל עולה כך יורדים הסיכויים להרות, שוב רק מפאת הגיל.

אם את בת 40 ומתכננת להרות, כדאי להיכנס לתהליך מהר ככל הניתן. בעוד שנתיים יהיה מאד קשה ובעוד 4 שנים בלתי אפשרי אלא מתרומת ביצית.

שוב, כל זה קשור לגיל ולא לגלולות.

• שאלת המשך לד"ר ליאור על השימוש בגלולות

09/10/2008, 23:11

ראשית, תודה על תשובתך. השאלה שלי היא בדבר ההשלכות של השימוש בגלולה על הפרת האיזון ההורמונלי גם עם תום השימוש בה, וזאת, כאמור, לאחר אזהרות חוזרות ונשנות מאחד הרופאים עימו התיעצתי שטען כי החזרת המערכת לקדמותה עשויה להמשך זמן רב, שבגילי, 40 כאמור, משמעותי.  שאלתי היא האם יתכן כי בעקבות השימוש בה, לאחר שאפסיק לטול אותה (כרגע מדובר על שלושה חודשים), המערכת ההורמונלית עשויה להיפגע והאם (למען השקט הנפשי) ניתן יהיה לבדוק זאת באמצעות בדיקת דם (פרופיל הורמונאלי בשלבים ההתחלתי והלוטאלי). תודה רבה .