ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

האם לקחת את בעלי לתוך חדר לידה?

נפתח על-ידי ד"ר ליאת הולר־הררי ב: 16/03/2010, 10:54. לנושא יש 2 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • האם לקחת את בעלי לתוך חדר לידה?

12/03/2010, 21:01

שלום, אני ממש בסוף ההריון ועד עכשיו זאת לא הייתה שאלה בכלל זה היה ברור לי שהוא ורק הוא יהיה איתי בלידה, אבל לאחרונה שמעתי כמה סיפורים על בעלים שלא עמדו בלחץ או שנהיה להם טראומה מראות את הלידה. חמתי אמרה לי גם שהוא יכול להתעלף (כמו אבא שלו כשאר הוא יצא כחול בגלל חבל טבור כרוך סביב הצוואר)

אם לא אקח אותו את מי כן? אמא שלי אדם מאוד מלחיץ ולא פרטנרית לעניין _(למרות שהיא מאוד רוצה ) אמא שלו גם רוצה מאוד אבל לפחות לא נדחפת כמו שלי ואת האמת לא בטוחה שאגיש ממש בנוח לידה במצב הזה. אחותי צעירה מדי ואני לא רוצה להפחיד אותה אם יהו סיבוכים או משהו חלילה...

אווף מה עושים? הלילה חלמתי שאני ממש לבד בחדר לידה ומיילדת מסתכלת עלי מוזר (כאיךו מה זאת אומרת לבד? מה אין לך חברות לפחות?)

אני לוויתי את חברה שלי בלידה לפני כשנה כי בעלה פשוט סירב להכנס לחדר לידה, לא היו לה סיבוכים או משהו אבל יצאתי משם בהרגשה מזרה

מה אעשה?   

• חדר לידה

15/03/2010, 21:49

היי קראתי את מה שכתבת ורציתי להגיב...

אצליו  גם היו את החששות האלה לגבי בעלי שהוא יכנס ללחץ ויקבל טראומה או משהו כזה והוא בעצמו אמר שנראה לו שהוא לא יחזיק מעמד אבל לא ויתרתי ורציתי שבכל זאת יכנס ויחווה את זה איתי.(כי אחרי זה היו משכנעים אותי להכניס את חמתי שזה לא היה בא בחשבון חח).  וברוך ה' הכל עבר בסדר הוא פשוט לא הסתכל החזיק לי את היד ואפילו התרגש.

אני חושבת שגם כל הקטע שעדיף כמה שפחות לצעוק אולי ככה הוא פחות ילחץ...

• בעל בחדר לידה

16/03/2010, 10:54

שלום מילי,
    נראה לי שקצת נבהלתם, ולא בטוחה שבצדק. האם בעלך חושש.
    אם הוא לא רוצה אז אין מה להכריח אותו, אבל אם יש חששות אז אפשר לדבר ולבדוק מה מפחיד ואיך להערך.
    בעלך יכול להיות לצידך, לשבת קרוב לראש שלך, ולא לראות הרבה מהלידה. יש נשים שלא רוצות שהבעל יראה את יותר מידי. אם הוא יושב הסיכוי להתעלפות יורד :-) וגם אם זה קורה-אז קורה, הוא יתאושש.
    חוץ מזה, אפשר להתחיל ולראות איך הולך.
    הלידה היא חוויה מיוחדת מאוד, למרות הקושי והכאב. שניכם יחד יצרתם את התינוק הזה, ושניכם יחד תגדלו אותו ותהיו ההורים שלו. זה גם זמן קשה, ואת צריכה מישהו שיעמוד לצידך, וכמו שאת כותבת נראה שבעלך הוא בכל זאת האדם המתאים ביותר.
    דברו ותראו מה מפחיד אתכם.
    לידה טוב!.