ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

ממש אשמח לשמוע דעתך- בן שנה וחודשיים

נפתח על-ידי ד"ר ליאת הולר־הררי ב: 16/03/2010, 11:02. לנושא יש 1 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • ממש אשמח לשמוע דעתך- בן שנה וחודשיים

12/03/2010, 18:53

שלום ותודה רבה על המענה הטוב והמכיל שאת נותנת לכולם

אני אמא לילד בן שנה וחודשיים, ילד אקטיבי מאוד ועצמאי. מגיל שבעה חודשים הוא נמצא במעון מאוד איכותי. מאז שנולד הקטן אני עסוקה ברגשות אשם. לא הנקתי אותו כי סבלתי מדיכאון והתחלתי לקחת כדורים ולכן הוא שתה מטרנה. זה כמובן גרם לי ליסורי מצפון ואחרי כמה חודשים השלמתי עם זה. אחר כך כשנכנס למעון כמובן הרגשתי אשמה ובעיקר הטריד אותי איך הקשר שלי איתו יהיה עכשיו,האם יאהב אותי ? האם יכעס עלי שאני משאירה אותו במעון? עם הזמן הרגשתי יותר טוב והדברים נכנסו לשגרה. בסביבות גיל 11 חודשים הבן שלי חיפש את קרבתי הרבה יחסית. לאחרונה הוא מחפש את קרבתו של אביו והגננת שלו. למשל, אם אני אחזיק בידיים תינוק של חברה זה בסדר והוא לא יקנא, אבל אם אבא שלו או הגננת יעשו זאת הוא מקנא וכועס. האם זה אומר שהוא לא חש קשור אלי? מה דעתך?

• רגשות אשם

16/03/2010, 11:02

שלום לך אמא,
    אתחיל מהסוף-לא, אני לא חושבת שזה אומר שהוא לא קשור אליך.
    מה שכן, ברור שנוא הקשר שלך איתו טעון בעינייך, ורגיש מאוד. נראה שאת סוחבת נושאים לא פתורים שקשורים בך כאם ובקשר איתו. מטען כזה מתעורר בכל מיני נסיבות, כמו למשל מה שתארת. אני ממליצה לך לפנות לטיפול, לא חייב להיות משהו ארוך, כדי לעבד את מה שעברת ולתת לך להמשיך את האימהות שלך ממקום בטוח יותר.
    בהצלחה לך!