ב-
ברוכים הבאים לקהילת הפורומים    כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

שילשולים

נפתח על-ידי ד"ר מוטי חיימי ב: 01/08/2010, 10:48. לנושא יש 12 תשובות.
מיין הודעות:   הנושא הבא הנושא הקודם
  • שילשולים

22/07/2010, 10:24

שלום ,

שלושת ילדי חלו שבוע שעבר והחלו בהפרש של שעות להקיא ולשלשל

לבת הגדולה הכל עבר תוך 48 שעות

לבן בן ה3 השילשול ממשיך זה השבוע השני (שילשול פעם עד פעמים ביום ללא חום וללא תסמיני מחלה נוספים ) הוא חיוני מבקש לאכול ולשתות ומלבד השילשול (הקיא גם פעמיים)לא ניראה חולה

לתינוקת בת השנה השילשול הולך וחוזר לסרוגין היא משלשלת גם בין פעמיים לארבע פעמים( הלילה שילשלה פעמיים בשינה) ניראה שסבלה גם מכאבי בטן ללא חום או תופעות אחרות מלבד שילשול וגם גרפסיים מסריחים

מה דעתך?

תודה

• היי שרית

22/07/2010, 11:05

גם הבן שלי שלשל והקיא לפני חודשיים בערך וזה היה וירוס. הוא שלשל שבוע שלם לפחות 5 פעמים ביום אבל כמו הבן האמצעי שלך הוא שחק ואכל ושמח כ"כ להיות איתי בבית... לא היה נראה שהוא חולה בכלל.

הרופאה אמרה שאין מה לעשות חוץ מלחכות והמליצה לנו לתת לו לשתות אקטימל או לאכול מעדני ביו. כל דבר שיש בו ביו... לנו זה עזר (כמובן שזה היה בנוסף לאורז... אבל הביו עזר למערכת העיקול להבריא)

• תודה עמית !אני מבקשת שהרופא גם יענה לי בבקשה

22/07/2010, 12:18

אני מבקשת התיחסות רופא
  • ממתינה עדין לתגובתך -דעתך

22/07/2010, 15:48

• שלשולים

22/07/2010, 15:52

לא הבנתי מה בדיוק השאלה.

וירוס הגורם לשלשולים והקאות - יכול לגרום לתופעות שונות , בדרגות חומרה שונות, ולמשך פרקי זמן שונים- אצל אנשים שונים.

אצל ילד אחד ייתכנו רק שלשולים, אצל האחר- חום והקאות ואצל אחר- כל התמונה יחד...

הדבר נכון במיוחד אם מדובר בילדים בגילאים שונים , כך שאין בכך שום פליאה.

• שילשולים

22/07/2010, 16:42

השאלה היא האם פרק זמן של שבועיים שישולים גם אם אינם מלווים בחום או ביציאות תכופות מאוד אלה רק פעמיים עד שלוש פעמים ביום שילשול מחייבת טיפול או איבחון מעמיק אחר

• שוב אני

25/07/2010, 15:43

היי

נראה שקשה לילדי להתגבר על השילשול ,כלומר יש ימים שאו שאין להם יציאות כלל או שיש להם יציאות רגילות ומוצקות ולאחר יום או יומים שוב חוזר השילשול (לא מיימי ממש , אלה יותר כמו מעדן שוקולד נוזלי... סליחה על התאור ...)האם יש מקום לדאגה או לבדיקות יותר מקיפות שלחתי כבר תרבית וטרם הגיעו התוצאות

האם יש סיכוי ששלושתם סובלים מאותו חיידק?

• המשך

25/07/2010, 16:33

אני חושב שניתן להסתפק ,בשלב ראשון, בתרביות הצואה.

סביר שמדובר באותו מחולל (וירוס או חיידק) אצל כל בני המשפחה הסובלים מאותה מחלה זיהומית.

• שוב אני-תוצאת בדיקה-הליקובקטר

30/07/2010, 8:19

להיתי התינוקת נימצא בבדיקת הצואה חידק ההליקובקטר

אני דואגת מאוד האם זה אומר שגם לשאר ילדי עם התסמינים הדומים יש את החיידק הזה?

קראתי שזה גורם גם לסרטן בקיבה אני דואגת מאוד מה עושים בבקשה ענה לי במהירות

• המשך

31/07/2010, 5:29

טוב שאין לך סטופר....

• המשך

31/07/2010, 5:36

לאיזה תינוקת נמצא החיידק???,

זה לא אומר כלום לגבי ילדים אחרים, ובוודאי שלא לגבי סרטן בקיבה.

מציע לך לגשת לרופא המטפל שלך לקבלת כל התשובות באופן מסודר ומותאם לכל ילד.

• קאמפילובאקטר לא הליקובקטר

01/08/2010, 2:44

סליחה על הבילבול

לתינוקת בת השנה וחצי נימצא חידק הקמפילובאקטר

באופן מוזר הפסיקה לשלשל ללא טיפול אנטיביוטי למרות שהרופא כבר רשם לה אזניל כטיפול

האם בכל זאת יש צורך להתחיל את הטיפול האנטיביוטי?

לעומתה בני בן ה 3 חזר שוב לשלשל למרות שאצלו בתרבית לא נימצאו טפילים או חידקים  ...

איך אפשר להסביר את שתי התופעות האלה

והאם יש צורך לחזור על תרביות הצואה ע"מ לשלול בשנית הימצאות או אי הימצאות של חידקים אצל שני הילדים

תודה מראש

• המשך

01/08/2010, 10:48

לגבי הקמפילובקטר- אם השלשולים פסקו והילד מרגיש טוב- אין צורך בטפול אנטיביוטי.

לגבי הילד השני- ייתכן שאצלו מדובר במחלה ויראלית שגרמה לשלשולים.

אם השלשולים ייפסקו- אין צורך לחזור על התרביות